Une Belle Histoire

Mooi, Mode en Mensen

Onlangs rook ik de geur weer van polykit. Dat bracht me in gedachten terug als kind in de garage van mijn vader. Zalig. Zowel de gedachte aan vroeger als de keuze nu gemaakt te hebben met mijn eigen ondernemen. Ontwerpen, de juiste stoffen vinden, vervaardigen, stijladvies van kledingsets; daar ligt mijn kracht, passie en enthousiasme.

De geur die ik rook kwam van de nieuw gemaakte knopen voor een klant. Zij wenste graag een mini collectie, waarvan het colbert werd opgesierd door 2 grote leder knopen; 5 mm dikte en 6 cm diameter. Niet te koop. Dus denken én zelf maken. Dat deden we vroeger ook altijd… wat we mooi vonden, dat tekenden we én dat gingen we maken. Ik wist niet beter. Wat voor mij heel normaal was, dat heb ik nu omgezet in mijn eigen ondernemen.

Het netwerk is er; groot en zeer divers vanuit mijn opgedane ervaringen, projecten en werklocaties. Wereldwijd mogen reizen en contacten opgedaan. Van de gemeente Venlo naar de F1. Twee geweldige periodes ook. Breed en divers georiënteerd, echter altijd vanuit de gedachte iets moois neer te zetten.

Juliette Pijpers, geboren in 1971 te Venlo – Tegelen en opgegroeid in een echt Ambachtsgezin. Altijd ondernemend. Stilzitten kunnen we niet. Overal ontstaan ideeën en vaak te weinig tijd voor het realiseren hiervan. Echter keuzes maken, goed plannen. Wat we doen, doen we goed. Deze thuisbasis is ook de basis van mijn werkwijze en ondernemen. De inspiratiebron; Mooi, Mode en Mensen.

Prachtige stoffen kan mijn Brabantse moeder niet laten liggen. Zo ook m’n Limburgse vader niet waar het auto’s aangaat. Met deze 2 pilaren Fashion & Cars opgegroeid.

Vanuit de herenmodezaak van familie naar de gemeente Venlo werkzaam in 1998 werd [eigenlijk naderhand] ook pas duidelijk hoe normaal ik het zelf vond om voor een bepaalde gelegenheid die eraan kwam van een bezoek óf ontvangst op het stadhuis, een outfit te tekenen én hiervoor mooie stoffen te gaan zoeken die dan werd gemaakt. Altijd weer met de vraag wáár heb je dat gekocht? Heerlijk om iets te dragen wat niemand heeft, een eigen stijl creëren. Dat doe ik nu ook voor mijn klanten. Helpen bij het vinden van de juiste stoffen voor de wens van een kledingstuk.

Als klein kind was ik altijd aan het tekenen, knippen van stoffen én creëren. Mijn Oma liet me weten ‘Kind, ga maar niet die richting op. Men ziet niet hoeveel tijd erin gaat zitten. Ofwel het verdient geen brood’. Maar een kers groeit ook niet aan een appelboom; ofwel ben en blijf wie je bent én waar je goed in bent.

Onze kinderen zijn op hun eigen manier ook creatief; ieder vanuit een andere invalshoek. Mooi om die ontwikkelingen te zien. Belangrijk om deze te ontplooien en te weten dat je niet alles hoeft te kunnen binnen een vakdiscipline. Dat is tevens mijn werkwijze; samenwerken. Het beste vervaardigen voor een succesvol resultaat. Op papier ziet alles er geduldig uit.

Belangrijkste in het ontwerpproces is de schnitt én de stof. Deze moeten matchen. Een heerlijke uitdaging die ik met passie en professionaliteit dagelijks weer aanpak.

Zo ging dat dus ook bij het maken van de lederknoop. Met een kennis vanuit de auto & design branche samen aan de slag. Knopen die je nergens kunt kopen. Kunstwerken ontstaan en worden met plezier gedragen.

‘I believe in craftmanship. It’s in my culture and in my heritage’